Amida Arquitectura T. 973 221 613

La cova de les Gralles

Per Amida a desembre 2013 a Espai natural
7

La natura sovint ens regala escenaris imponents, sorprenents i evocadors. Són espais que han inspirat l’home des de temps ancestrals. Es podria dir que són l’origen de l’arquitectura, el punt de sortida.

Un d’aquests escenaris el trobem ben a prop de Lleida, a les muntanyes de Prades, tocant al poble de Capafonts. Després de caminar uns 40 minuts per un bosc que es va tornant poc a poc més ombrívol (l’excursió és per a tots els públics), el camí s’endinsa en la llera d’un barranc que, al cap d’uns metres, ens porta al final de la ruta: la cova de les Gralles.

La paret de la cova impressiona per les seves dimensions inesperades després del recorregut entre els arbres que cada vegada comprimeixen més el pas, però també pels colors i els relleus que les filtracions d’aigua han anat deixant a la seva superfície. La sensació podria ser similar a la que un té davant la façana del Naixement de la Sagrada Família de Gaudí: et sents protegit però també sobrepassat per tants detalls que no et vols perdre. Aquí el temps té un altre ritme, molt més lent.

Qui sap si Gaudí la va arribar a veure mai… al cap i a la fí Reus no és gaire lluny!

Us recomano que hi aneu a carregar piles i, després, un dinaret a Prades i com nous.

Marta