Amida Arquitectura T. 973 221 613

Natura dins els barris o barris dins la Natura

Per Amida a gener 2014 a Espai natural
4

Incloure fragments de natura dins els barris o fer barris que s’integrin a la natura existent.

La naturalesa em relaxa, m’agrada, m’hi sento còmoda i confortable. Voleu dir que no fem alguna cosa malament a l’urbanitzar ciutats que se n’allunyen per tal d’escapar-nos-en els caps de setmana per anar-la a buscar?

A les nostres ciutats,  barris i pobles s’inclouen fragments de natura dins els espais no edificats. Arbres puntuals encaixats dins d’escocells o zones verdes de més o menys tamany que formen de la urbanització.

El repte dels barris hauria de ser integrar-se amb la naturalesa sense alterar-ne els cicles. Es tracta de comprendre-la i fer que el barri s’hi acomodi de la millor forma possible.

La vegetació contribueix de forma significativa a la millora dels paràmetres ambientals de la ciutat gràcies a la capacitat per regular les condicions bioclimàtiques. La vegetació es capaç de filtrar alguns contaminants que contribueixen a l’efecte hivernacle com el sofre atmosfèric (un avet de tamany mitjà, aproximadament 20kg per any), també contribueix a l’absorció de CO2 (100 arbres poden netejar anualment 100kg de CO2) i la reducció de calors mitjançant la transpiració.

Estic d’acord que els arbres dins la ciutat comporten alguns problemes com el perill d’accidents per caiguda de rames o de relliscades per les fulles, goteig de líquids o un increment en la necessitat de neteja dels carrers però crec que les avantatges que comporten són molt més importants.

Noèlia